top of page
verzilverd glas

Verzilverd glas en glas met een reflecterende coating

Glas met een reflecterende coating als decoratief element in uw woning

Verzilverd glas is een andere naam voor zilverglas of spiegelglas. Concreet is een raam in verzilverd glas een glasplaat die aan één kant met een dunne laag zilverkleurige stof bedekt is. Deze laag zorgt dan voor een reflecterend oppervlak, waardoor het glas als het ware een spiegel wordt. De andere kant van het glas blijft gewoon transparant.


Verzilverd glas heeft heel wat toepassingen. Denk bijvoorbeeld maar aan gebouwen met een moderne architectuur, waarbij u een glazen gevel ziet met een reflectie in zilver of brons. Dit geeft het gebouw een esthetische en moderne uitstraling. Daarnaast ziet u verzilverd glas ook vaak in decoratieve objecten zoals meubels of wanddecoraties.

achteruitkijkspiegel van auto

Decoratief glas is functioneel en houdt zonlicht tegen

In heel wat producten die we dagelijks gebruiken is verzilverd glas verwerkt. Denk bijvoorbeeld maar aan achteruitkijkspiegels van auto's. Deze zijn vaak afgewerkt met een laagje verzilverd glas, om een zicht naar achteren te bieden, maar tegelijkertijd om het verblindende licht van de koplampen van achterliggende voertuigen te verminderen.
Verzilverd glas heeft niet alleen een esthetische functie. Het vermindert bijvoorbeeld ook de hoeveelheid zonlicht die in een woning binnenvalt of die in het geval van de achteruitkijkspiegel van de auto weerkaatst wordt.

verzilverd glas

Hoe komt verzilverd glas tot stand? 

Glas verzilveren gebeurt tijdens een ingenieus chemisch proces. Met een eerste methode brengt men een zilverzouten laag op het glas aan, waarna dit reageert op de structuur van het glas. Deze reactie laat dan een permanent dun laagje zilver op het glas achter.


Daarnaast is het ook mogelijk om glas elektrolytisch te verzilveren. Hier zorgt elektrische stroom ervoor dat er zilverionen op het glas afgezet worden, wat een egaal zilveren uitzicht als gevolg heeft. Er bestaat in dit verband ook glas dat u met een schakelaar tijdelijk kunt verzilveren. Schakelt u de stroom uit, dan krijgt u een eenvoudig helder glas met een mooi uitzicht naar buiten. Ideaal voor wie bijvoorbeeld van de nodige privacy in zijn badkamer wil genieten.


Verzilverd glas is op bestelling in alle diverse maten en kleuren te krijgen. Typische diktes zijn 4 mm en 6 mm. Kleuren die vaak besteld worden, zijn brons, grijs, roze en groen.

WE VERTELLEN U GRAAG MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN VERZILVERD GLAS.

Vul vandaag ons contactformulier in voor meer informatie en een gratis offerte.

bottom of page