top of page
floatglas of enkel glas

Ad De Jong Glas uit Geleen: specialist in montage diverse soorten glas

Ad de Jong Glas uit Geleen: specialist in verwerken van vlak glas

Bij Ad de Jong Glas kennen we onze producten. Zo is floatglas een echt basisbegrip in de wereld van het glas. Floatglas is een andere benaming voor klassiek glas of vlakglas. Het is het typische heldere glas en het dankt zijn naam aan het productieproces ervan.

 

Aan de basis van de glasproductie ligt immers het smelten van een aantal grondstoffen, die vervolgens samenvloeien en tot helder glas stollen. Zoals u ook ziet bij glasgeblazen producten kan een gesmolten massa alle vormen aannemen. In dit geval spreken we over grote glazen platen die we voor u op maat verwerken.

floatglas of enkel glas

Wat zijn de grondstoffen van floatglas? 

Floatglas bestaat uit een aantal verschillende grondstoffen. Zand, kalk en soda zijn de voornaamste ingrediënten om doorschijnend en sterk glas te maken. De glasfabricage gebeurt in gespecialiseerde fabrieken met hoogwaardige ovens.


Floatglas ligt aan de basis van diverse soorten glas, zoals isolerend glas of zonwerend glas. Zoals een kok in de keuken niet zonder een aantal basisingrediënten kan, zo vertrekken wij bij Ad de Jong Glas van floatglas om uw woning of bedrijf aangenaam en helder in te richten.

WILT U GRAAG MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN FLOATGLAS?

We helpen u graag verder met tips en advies! Neem vandaag nog contact met ons op in Geleen.

bottom of page