top of page
brandwerend glas

Brandwerend glas zorgt voor brandbestendigheid in gebouwen

Wat is brandwerend glas? 

Brandwerend glas is een soort veiligheidsglas dat een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is hiervoor, net als gelaagd glas, opgebouwd uit verschillende lagen. Het glas is voorzien van een onzichtbare, brandvertragende gel.

Komt het glas in contact met brand of is er in de onmiddellijke nabijheid brand met een temperatuur vanaf 120°C, dan zet het brandwerend glas bij deze temperatuur flink uit zonder te barsten. Hierdoor ontstaat een ondoorschijnend scherm dat de warmte en het vuur tegenhoudt. Er bestaan verschillende soorten brandwerend glas, elk met een unieke brandvertragingstijd.

brandwerend glas

Brandwerend glas geeft u de tijd te evacueren in geval van brand

Brandwerend glas is dus een gespecialiseerd type glas dat ontworpen is om hitte en vlammen gedurende een bepaalde tijd te weerstaan. Dankzij deze veiligheidsmaatregel hebben bewoners of aanwezigen voldoende tijd om het pand te verlaten in het geval van brand. Omdat brandwerend glas branden letterlijk vertraagt, heeft de brandweer ook meer tijd om in te grijpen.

Brandwerend glas voor deuren, ramen, gevels en wanden

Brandwerend glas kan in verschillende toepassingen gebruikt worden. We denken hierbij aan deuren, ramen, scheidingswanden en gevels. Hierdoor verbetert u niet alleen de veiligheid van de mensen in het gebouw, maar beperkt u ook de schade bij een eventuele brand.

brandwerend glas

Brandwerend glas met een esthetische toets

Brandwerend glas is niet alleen functioneel, het heeft verder alle eigenschappen die u van modern en esthetisch glas mag verwachten. Het komt dan ook perfect tot zijn recht in elk soort gebouw, of het nu een moderne woning is of een klassiek beschermd gebouw.

GA VOOR VEILIGHEID MET BRANDWEREND GLAS IN UW WONING EN UW BEDRIJF.

We luisteren graag naar uw wensen. Bel vandaag met Ad de Jong Glas voor een afspraak.

bottom of page