top of page
houten raamkozijnen

Onderhoud van glas en raamkozijnen met Ad de Jong Glas

Raamreiniging, glasverzorging en de algemene schoonmaak van ramen

Gefeliciteerd, u heeft glas voor uw woning gekozen en het project is perfect uitgevoerd. U weet dat dubbel glas en hoogrendementsglas beter isoleren dan enkel glas, en uw wooncomfort verbeteren. U bespaart heel wat op uw stookkosten en wint de investering in geen tijd terug. Maar om volop van deze renovatie van uw woning te genieten, moeten de ramen ook regelmatig onderhouden worden. Bij Ad de Jong Glas uit Geleen nemen we het onderhoud van raampartijen van a tot z voor onze rekening.

Ad de Jong Glas

Duurzaam raamonderhoud met Ad de Jong Glas

Ramen onderhouden is veel meer dan enkel eens het glas lappen, hoe belangrijk dit ook is. Om jarenlang van de isolerende werking en de esthetische waarde van glas te genieten, kijken we het glas zelf na en inspecteren we de kozijnen. Waar nodig herstellen we het kitwerk. Dit voorkomt bijvoorbeeld de vorming van schimmel onder een laagje kit. Bij houten ramen kan deze schimmel leiden tot houtrot. 

Onderzoek heeft aangetoond dat hout gemakkelijk gaat rotten als de temperatuur onder de 20°C ligt en de vochtigheidsgraad in het hout hoger dan 21% bedraagt. Wanneer schimmel het hout daadwerkelijk beschadigt, dan krijgt u te maken met een aantasting van de celwanden door witte of bruine rot, en beschadigingen van het oppervlak van het hout.

houten raamkozijnen

Houten kozijnen onderhouden, maar ook repareren

Zijn houten kozijnen door houtrot aangetast, dan is het perfect mogelijk om deze te herstellen. De reparatie van houtrot ziet men nogal eens als een paardenmiddel, maar als dit door professionals wordt uitgevoerd, dan is dit de juiste en duurzame oplossing. Het is vaak niet nodig om een raamkozijn te vervangen, terwijl het repareren vaak eenvoudiger en minder duur is.

 

Om een kozijn te herstellen, frezen we een aangetaste plek uit en vullen deze op met een gespecialiseerd product. Zo is uw houten raamkozijn weer als nieuw. Mocht een aangetast raam, een deur of een kozijn niet meer te redden zijn, dan geven we u hier eerlijk advies over.

LAAT HET ONDERHOUD VAN UW RAMEN EN KOZIJNEN OVER AAN AD DE JONG GLAS.

Bel ons vandaag nog voor meer informatie en een gratis prijsraming.

bottom of page