top of page
veiligheidsglas

Veiligheidsbeglazing of letselwerend glas?
Ad de Jong Glas weet er raad mee

veiligheidsglas

Kies voor veiligheid in de regio Geleen en Sittard met Ad de Jong Glas

Om inbraak te voorkomen en om ongelukken met glas te vermijden, kiest u ervoor veiligheidsglas of inbraakwerend glas te laten plaatsen in uw woning of uw zaak. Veiligheidsbeglazing staat voor een brede waaier van glasproducten die extra stevig zijn. Bij Ad de Jong Glas uit Geleen verstaan we onder veiligheidsglas bijvoorbeeld volgende soorten inbraakwerend en letselwerend glas:

draadglas
gelaagd glas
hard glas

Hoe kiest u het juiste soort veiligheidsglas? 

Welke soort veiligheidsbeglazing laat u plaatsen? Dit is netjes omschreven in de officiële veiligheidsnorm NEN 3569, die beschrijft hoe veiligheidsbeglazing in gebouwen gebruikt moet worden. We kennen deze norm als onze broekzak en geven u graag advies.

Veiligheidsglas: Draadglas

Onder draadglas rekenen we een glassoort van 6 of 7 mm dik, waarin een net van metaaldraden verwerkt is. Deze draden houden bij een breuk het glas mooi samen, waardoor u zich niet kunt verwonden aan scherven en scherpe randen. Qua draadglas maakt u een keuze tussen Engels draadglas, draadglas van het type Brute en spiegeldraadglas.

Veiligheidsglas: Gelaagd glas

Naast draadglas is ook gelaagd glas een goede keuze. Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen onzichtbare veiligheidsfolie. De folie houdt de glasbladen bij elkaar na een breuk. Gelaagd glas is bekend van autoruiten, maar kunt u ook in uw woning of bedrijf laten toepassen. Gelaagd glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet u dan kiezen? Dit hangt af van de oppervlakte van het te plaatsen glas en de concrete ruimte waarin u het glas geplaatst wilt zien. We geven u graag meer informatie.

Veiligheidsglas: Hard glas 

De voordelen van hard glas benoemen we elders op deze website. Bekijk zeker ook de voordelen van hard glas.

VEILIGHEIDSGLAS BIEDT EEN GROTE MEERWAARDE IN UW WONING OF IN UW BEDRIJF.

Bel ons voor meer informatie of om een afspraak te maken voor uw project.

bottom of page