top of page
Fineoglas/ vacuümglas

Vacuümglas of fineoglas zijn toppers qua isolatie

Isolerend vacuümglas, thermisch isolatieglas of dubbel vacuümglas met Ad de Jong Glas

Vacuümglas is een speciaal type isolatieglas. Andere benamingen voor vacuümglas zijn vacuümgeïsoleerd glas of fineoglas. Fineo verwijst hierbij naar een merknaam en een specifiek type van vacuümglas, een beetje te vergelijken met de benaming Kodak voor een fototoestel.

 

Kenmerkend voor vacuümglas is dat twee of meer glasplaten van elkaar gescheiden zijn door een vacuüm met zeer dunne afstandhouders. Dit draagt bij tot een hoogwaardig isolerend effect, waarbij de vacuümruimte de geleiding van warmte of koude afremt. Vacuümglas heeft een extra hoge isolatiewaarde op thermische vlak, maar ook op geluidsvlak. Daardoor is het een prima keuze voor gebouwen waarbij zowel een thermische isolatie als een akoestische geluidsisolatie belangrijk zijn.

Fineoglas/ vacuümglas

Energie-efficiënt vacuümglas voor particuliere gebouwen en bedrijven

Precies omwille van zijn hoge isolatiewaarde ziet u vaak vacuümglas in gebouwen en woningen waarbij een hoge mate van isolatiegraad vereist is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik in passiefhuizen en gebouwen met een lage energiebehoefte.

 

Bij Ad de Jong Glas gebruiken we ook vaak fineoglas als er geen andere isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Bij historische gebouwen is het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om het dak te vernieuwen of om energiebesparende raamkozijnen te plaatsen, maar wel om het glas te vervangen.

WENST U IN DE REGIO VAN SITTARD EN GELEEN VACUÜMGLAS EN VEILIGHEIDSGLAS TE LATEN PLAATSEN?

Contacteer dan vandaag nog Ad de Jong Glas voor een afspraak.

bottom of page