top of page
figuurglas

Figuurglas en patroonglas: specialiteiten van
Ad de Jong Glas

Ambachtelijk werk met textuurglas of glas in lood

Van alle bijzondere glassoorten die er bestaan, is figuurglas misschien wel het meest bekend en geliefd. Figuurglas is glas dat met een bepaald patroon is behandeld om een vorm of figuur te creëren. Figuurglas is iets wat we bij Ad de Jong Glas vaak plaatsen uit esthetisch oogpunt, maar ook om het doorzicht of de lichtinval te verminderen. Om figuurglas te produceren, werken we met rollen. Het gewenste patroon verwerken we in het glas door middel van twee rollen waardoor het glas beweegt.

Ad de Jong Glas

Creëer privacy met patronen en texturen in glas

Er bestaan verschillende technieken om figuurglas te maken. Dit kan bijvoorbeeld een reliëfpatroon zijn dat in het glas geëtst is, maar ook een patroon dat op het glas is aangebracht. Werkelijk alle vormen zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan geometrische vormen, gedetailleerde en mooi uitgewerkte tekeningen of grafische ontwerpen.


De patronen die in of op figuurglas zijn aangebracht, hebben niet alleen een esthetische meerwaarde. Ze kunnen ook functioneel nut hebben, bijvoorbeeld door een gevoel van privacy te creëren of om het licht in een ruimte op een bepaalde manier te verspreiden.

Matglas voor douchewanden en deuren

De meest voorkomende vorm van figuurglas is matglas. Dit is een soort glas waarbij het oppervlak of een deel van het oppervlak is gezandstraald of geëtst voor een mat en ondoorzichtig effect. Denk bijvoorbeeld aan douchewanden of deuren. Het grote voordeel is dat het glas licht doorlaat, maar tegelijkertijd ondoorzichtig is. Ideaal om privacy in uw woning te creëren.

geslepen glas
figuurglas

Maak kennis met de diverse vormen van figuurglas bij Ad de Jong Glas

Er bestaan verschillende vormen van figuurglas. Bij Ad de Jong Glas helpen we u met de volgende soorten glas:

 

  • Geëtst glas: Zoals de naam al zegt, zijn bij deze soort figuurglas kleine stukjes glas uit het oppervlak geëtst.

  • Gekleurd figuurglas: In plaats van het glas te zandstralen of te etsen, wordt het glasoppervlak gewoon gekleurd. U laat hiermee ware kunstwerken en schilderijen op glas aanbrengen.

  • Geribbeld glas: Hier krijgt u een figuratief effect te zien door het aanbrengen van ribbels in het glas.

  • Geslepen glas: Bij dit soort figuurglas zijn er patronen of figuren in het glas geslepen. Zo wordt glas een waar kunstwerk.

WE VERTELLEN U GRAAG MEER OVER ONZE PASSIE VOOR FIGUURGLAS.

Maak daarom vandaag nog een afspraak bij Ad de Jong Glas.

bottom of page