top of page
hard glas

Hard glas: het ultieme veiligheidsglas

Breekt hard glas, dan kunt u zich er niet aan verwonden

Hard glas is glas met een grote buigbreeksterke in vergelijking met normaal glas.

Dit effect komt tot stand door het glas te verwarmen tot de grens waarop het vloeibaar is. Daarna moet het snel afgekoeld worden. Wanneer zo'n hard glas breekt, valt het in klein gruis uiteen, dat minder gevaarlijk is dan de grote scherven bij een breuk in normaal glas.

geëmailleerd hard glas is ideaal voor borstweringspanelen

Geëmailleerd hard glas: impactbestendig en veilig

Geëmailleerd hard glas heeft dezelfde eigenschappen als hard glas. Het verschil is dat er tijdens het productieproces een gesmolten verflaag in wordt verwerkt. Dit geëmailleerd hard glas is ideaal voor borstweringspanelen in ramen en kozijnen, en als decoratie in het interieur. Geëmailleerd hard glas is vrijwel in elke RAL-kleur verkrijgbaar. Het is bekend onder de merknamen Colorbel, Delogcolor en Emalit. Het product kan als een enkel glaspaneel, als sandwichpaneel of als isolatieglaspaneel ingezet worden.

hard glas

Puien en deuren in hard glas, een specialiteit van Ad de Jong Glas

Deuren en puien in hard glas zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Voor elke smaak zijn er talloze mogelijkheden. We denken bijvoorbeeld aan puien, binnendeuren en binnenwanden, douchedeuren en douchewanden. Daarnaast behoren cabines en trappen tot de mogelijkheden.

 

Deuren en puien in hard glas hebben een uitnodigende werking of sluiten ruimtes discreet af zonder het gevoel te krijgen afgesloten te zijn. Omdat het hard glas geheel of gedeeltelijk doorzichtig is, behoudt u een mooi ruimtelijk effect.

WE VERTELLEN U GRAAG MEER OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN HARD GLAS IN WONINGEN OF BEDRIJFSGEBOUWEN.

Contacteer vandaag nog Ad de Jong Glas voor een afspraak!

bottom of page