Soorten glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas, en verbeteren je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Wij bieden de volgende soorten glas aan: dubbel glas en HR glas, gelaagd glas, geslepen glas, spiegels, gehard glas, glas-in-lood.

 

Onderhoud

Ad de Jong Glas doet ook voor u het onderhoud aan uw kozijnen, glas en kitwerken. Eén van de ergste bedreigingen van hout is schimmel. Als er veel vocht en schimmel bij het hout ontstaat krijg je dat het hout gaat rotten ‘houtrot’. Bij onderzoek is gebleken dat hout gaat rotten wanneer de temperatuur onder de 20 graden Celsius is en als vocht 21% van het gewicht heeft. Wanneer schimmel het hout beschadigd zijn er twee verschillende vormen van beschadiging. De beschadiging van de celwanden door witte en bruine rot of de beschadigingen van het oppervlak van het hout.

Houtrot reparatie

Houtrot-reparatie wordt nogal eens als een lapmiddel gezien. Uitgevoerd door professionals is dit juist een duurzame oplossing. Te vaak wordt onnodig overgegaan tot vernieuwen/vervanging terwijl vakkundig uitfrezen en opvullen veelal voordeliger en zeker zo duurzaam is. Onze specialisten zorgen voor onzichtbare en niet van nieuw te onderscheiden reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te redden zijn, dan zorgen wij voor vervanging. Goed advies is hier zeker op z'n plaats!