Veiligheidsglas: Hard glas
Hard glas is glas met een grotere buigbreeksterke dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Geëmailleerd hard glas
Geëmailleerd hard glas heeft dezelfde eigenschappen als hardglas. Echter tijdens het productieproces wordt het glas voorzien van een versmolten verflaag, de geëmailleerde laag, deze laag is in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar. Het geëmailleerde hard glas is onder de merknamen "Colorbel", "Delogcolor" en "Emalit" op de markt verkrijgbaar. Het geëmailleerde hardglas wordt veelal toegepast als borstweringspanelen in ramen en kozijnen en als wandbekleding in het interieur. Dit product kan zowel als enkel glaspaneel, als sandwichpaneel en als isolatieglas-paneel toegepast worden.

Hardglazen puien en deuren
Hardglazen deuren en puien zijn in diverse uitvoeringen, naar de persoonlijke smaak aangepast, leverbaar. Hierdoor is dit product dan ook breed toepasbaar. Voorbeelden hierbij zijn: entree puien, buitenpuien, binnendeuren en -wanden, douchedeuren en –wanden c.q. cabines en ook trappen behoren tot de mogelijkheden. Hardglazen deuren en puien nodigen uit of sluiten ruimten juist discreet af zonder het gevoel te krijgen opgesloten te zijn. Eén en ander heeft te maken met het geheel of gedeeltelijk zorgen voor doorzicht waardoor ruimtes groter lijken.